AlfaCo

Hyperventilatie behandeling | Alfaco

Hyperventilatie behandeling

Hyperventilatie: het ontstaan en de behandeling

Hyperventilatie kan ontstaan door snel of diep ademhalen. Hierdoor wordt meer koolzuur uitgeademd dan het lichaam kan missen en kan iemand verschillende klachten krijgen waarvoor hij behandeling nodig heeft, zoals benauwdheid, duizeligheid, een benauwd gevoel op de borst, flauwvallen, te weinig adem, een versnelde of onregelmatige hartslag of een dof gevoel in armen en benen of rondom de mond. Hyperventilatie is, voor zover bekend, en vervelende, maar onschuldige kwaal. Omdat de hevige klachten het leven van patiënten vaak negatief beïnvloeden is behandeling van de hyperventilatie echter toch nodig.

Behandeling van klachten bij hyperventilatie met de Hyperfree®-cassette

Klachten bij hyperventilatie kunnen worden verminderd met een behandeling met de Hyperfree®-cassette. Bij een aanval van hyperventilatie moet de patiënt ter behandeling van zijn klachten in de smalle opening van de kunststof Hyperfree®-cassette ademen. Doordat de lucht dan door een labyrint aan de binnenzijde van dit hulpmiddel tegen hyperventilatie heen moet, ademt de patiënt bij deze behandeling van de hyperventilatie het teveel uitgeademde koolzuur weer in. Ook zorgt het labyrint aan de binnenzijde van dit hulpmiddel voor de behandeling van hyperventilatie ervoor, dat er niet te snel wordt in- en uitgeademd, zodat de ademhaling door de behandeling rustiger wordt.

Alfaco

"Gespecialiseerd in de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke farma en cosmetica"

Alfaco staat voor Algemeen Farmaceutisch Cosmetisch en is opgericht op 01-04-1993 door de heer P.A.Heijmans. Onder Alfaco B.V vallen producten die een medische en/of cosmetische inslag hebben. 

Contact

Alfaco B.V.
Basicweg 11c
3821 BR Amersfoort

T: 033-4556081
E: info@alfaco.nl

©2019 Alfaco B.V. • info@alfaco.nldisclaimersitemap
hyperventilatiehyperventilatie klachtenhyperventilatie behandeling