AlfaCo

Hyperventilatie klachten | Alfaco

Hyperventilatie klachten

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilatie kan ontstaan door snel of juist diep ademhalen. Hierdoor ademt iemand meer koolzuur uit, dan zijn lichaam kan missen en kan hij verschillende klachten krijgen, zoals benauwdheid, duizeligheid, een benauwd gevoel op de borst, flauwvallen, te weinig adem, een versnelde of onregelmatige hartslag of een dof gevoel in armen en benen of rondom de mond. Hyperventilatie is, voor zover bekend, onschuldig, maar hevige klachten kunnen het leven van patiënten negatief beïnvloeden.

Wat te doen tegen hyperventilatie?

Tegen klachten bij hyperventilatie kunnen patiënten veel doen. Zo dienen ze, wanneer ze klachten voelen opkomen, rustig te gaan zitten of liggen. Ook moeten ze tijdens een aanval van hyperventilatie op de juiste manier ademhalen (buikademhaling). Wanneer de klachten afnemen, is het verstandig om nog even rustig aan te doen. Ook kan een aanval van hyperventilatie verminderen, door de klachten te bestrijden met de Hyperfree®-cassette. Dit middel tegen hyperventilatie bestaat uit een kunststof cassette met twee delen met aan de binnenzijde een plastic labyrint. Door via de smalle kant van de Hyperfree®-cassette in- en uit te ademen, ademt de patiënt het teveel aan uitgeademde koolzuur weer in. Daardoor is een aanval van hyperventilatie snel over en nemen de klachten af.

Alfaco

"Gespecialiseerd in de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke farma en cosmetica"

Alfaco staat voor Algemeen Farmaceutisch Cosmetisch en is opgericht op 01-04-1993 door de heer P.A.Heijmans. Onder Alfaco B.V vallen producten die een medische en/of cosmetische inslag hebben. 

Contact

Alfaco B.V.
Basicweg 11c
3821 BR Amersfoort

T: 033-4556081
E: info@alfaco.nl

©2019 Alfaco B.V. • info@alfaco.nldisclaimersitemap
hyperventilatiehyperventilatie klachtenhyperventilatie behandeling