AlfaCo

Stress hyperventilatie | Alfaco

Stress hyperventilatie

Een regelmatig voorkomend probleem bij stress: hyperventilatie

Wanneer iemand stress heeft in zijn leven, dan kan hij last krijgen van hyperventilatie. Door te snel of juist te diep ademhalen, ademt de persoon meer koolzuur uit dan zijn lichaam kan missen. Daardoor kan hij akelige symptomen ervaren als benauwdheid, duizeligheid, een benauwd gevoel op de borst, te weinig adem, flauwvallen, een versnelde of onregelmatige hartslag of een dof gevoel in armen en benen.

Een oplossing wanneer iemand door stress last krijgt van hyperventilatie

De Hyperfree ®-cassette kan niet iemands stress, maar wel de symptomen van hyperventilatie verminderen. Wanneer iemand zoveel stress heeft, dat hij een aanval van hyperventilatie krijgt, dan moet hij in de smalle opening van de kunststof Hyperfree®-cassette ademen. De lucht moet door een labyrint aan de binnenzijde de cassette heen, waarbij het teveel uitgeademde koolzuur weer ingeademd wordt. Ook zorgt het labyrint in de Hyperfree®-cassette ervoor, dat de ademhaling rustiger wordt, omdat de patiënt niet te snel kan ademen. De Hyperfree®-cassette kan ook preventief werken en gebruikt worden: patiënten voelen minder stress voor een mogelijke aanval van hyperventilatie, omdat ze de Hyperfree®-cassette bij zich dragen en krijgen door vermindering van deze stress minder vaak zo'n aanval van hyperventilatie.

Alfaco

"Gespecialiseerd in de ontwikkeling van gebruiksvriendelijke farma en cosmetica"

Alfaco staat voor Algemeen Farmaceutisch Cosmetisch en is opgericht op 01-04-1993 door de heer P.A.Heijmans. Onder Alfaco B.V vallen producten die een medische en/of cosmetische inslag hebben. 

Contact

Alfaco B.V.
Basicweg 11c
3821 BR Amersfoort

T: 033-4556081
E: info@alfaco.nl

©2020 Alfaco B.V. • info@alfaco.nldisclaimersitemap
hyperventilatiehyperventilatie klachtenhyperventilatie behandeling